Carbune activat pentru filtre si instalatii industriale de filtrare

Filtre din HDPE cu carbune activat

Tratarea gazelor corozive necesita utilizarea unor echipamente rezistente la coroziune. De exemplu in statiile de purificarea biogazului unde unul dintre principalii poluanți este hidrogenul sulfurat, un compus foarte coroziv, care se gaseste adesea în concentratii foarte mari. Utilizarea de filtre standard din otel atrage dupa sine coroziunea, lucru care duce la cresterea costurilor de exploatare si oprirea instalatiei pentru revizie. Filtrele Sorbofil GPE cu carbune activat sunt special concepute pentru a fi utilizate în medii corozive. Ele sunt fabricate din HDPE (High-density polyethylene), un material foarte rezistent, care nu este afectat de compusi corozivi.

Filtru hdpe carbune activat

Filtrele HDPE  cu carbune activat sunt folosite in instalațiile de de producere a biogazului, in statiile de epurare a apelor uzate si instalatiile industriale de filtrare.

Sorbofil GPE este o linie de filtre de carbon create pentru purificarea gazelor. Modelul adecvat din intreaga gama se selecteaza pe baza debitului si a informatiilor suplimentare privind conditiile de operare solicitate ale dispozitivului. Filtrele pot fi adaptate la cerintele de proiectare ale clientilor – adaugarea de izolatie sau construirea filtrului cu pereti dubli nu constituie nicio problema.

Pentru umplerea filtrelor HDPE cu carbune activat se foloseste carbune activat ales in functie deconditiile de lucru ale instalatiei de filtrare.

Filtrele Sorbofil GPE pot fi completate cu elemente suplimentare, cum ar fi:

  • alimentare si comanda automata
  • eliminator de aer mecanic
  • ventilator

Filtrul functioneaza pana la saturatia carbunelui activat. Oferim servicii complete de mentenanta care cuprind:

  • furnizarea de carbune activat
  • scoaterea carbunelui activat uzat din filtru
  • umplerea filtrului cu carbune activat proaspat